SV Zwart-Wit'19 1 seizoen 2016-2017 4e klasse b

Trainingstijden

Dinsdag 20.00 - 21.30 uur
Vrijdag 19.30 - 21.30 uur

Contactpersonen

Tayeb Labyed
Tayeb Labyed
Hoofdtrainer
t. 06-31650555
e. labyedt@gmail.com
Roger Kusters
Assistent trainer
t. 06-50641523
e. rmhkusters@ziggo.nl
Hub Frissen
Hub Frissen
Elftalleider
t. 06-30177579
e. h-frissen@hetnet.nl
Wil Middendorp
Wedstrijdsecretaris
t. 06-54687381
e. info@zwart-wit.com
 

Procedure afgelastingen senioren SV Zwart-Wit ‘19


Thuiswedstrijden:

 • Op zondagochtend (voor tijdstip X) keurt consul Jack Mullenders de velden;
 • Zijn bevindingen meldt hij (voor tijdstip X) bij (wedstrijd)secretaris Wil Middendorp;
 • Bij afkeuring van het veld informeert Wil Middendorp direct de trainer(s), elftalleiders, KNVB scheidsrechter en tegenstander, Wim Janssen (kantinecommissie), Ruud Ramaekers (accomodatiecommissie), Marco Meijs (technische commissie) en zet afgelasting direct op website;
 • De door Wil geïnformeerde personen informeren vervolgens tijdig hun achterban zoals spelers, scheids- en grensrechters, kantinemedewerkers etc.


Uitwedstrijden: • (Wedstrijd)secretaris Wil Middendorp en/of elftalleider wordt geïnformeerd door tegenpartij;
 • Indien elftalleider wordt gebeld meld hij dit z.s.m. bij (wedstrijd)secretaris Wil Middendorp;
 • Wil Middendorp informeert vervolgens trainer(s), elftalleider(s) én zet afgelasting direct op website;
 • De trainer(s) en elftalleider(s) zullen vervolgens tijdig hun achterban informeren, de spelers en grensrechters.


Speciale situaties: • Bij deels of gehele afgelasting door KNVB (min. 1 dag voor speeldag bekend) zal (wedstrijd)secretaris Wil Middendorp afgelasting z.s.m. op website zetten én informeert vervolgens trainer(s), elftalleiders, Wim Janssen (kantinecommissie), Ruud Ramaekers (accomodatiecommissie), Marco Meijs (technische commissie)??;
 • Deze zullen vervolgens tijdig hun achterban informeren zoals spelers, scheids- en grensrechters, kantinemedewerkers etc. (voor zover van toepassing)
 • Bij evt. wedstrijden op overige weekdagen geldt dezelfde procedure.


Tenslotte: • Alle betrokkenen (spelers, leiders, trainers etc) hebben ook zelf de zorgplicht zich pro-actief te informeren.

Datum Type Wedstrijd Uitslag Aanvang
20-08 B SNC'14 - SV Zwart-Wit'19 1 0 - 4 18:00
23-08 B BMR 1 - SV Zwart-Wit'19 1 2 - 0 18:45
27-08 B SV Zwart-Wit'19 1 - SCG 1 4 - 0 18:00
04-09 C SV Zwart-Wit'19 1 - Kakertse Boys 1 2 - 0 14:30 Verslag

Zwart-Wit wint  openingswedstrijd tegen Kakertse Boys

Na een aardige voorbereiding, met winst van het gemeentetoernooi en een tweede plek in de poulefase van de beker, moest het eerste elftal op sportpark Hanzon aan de bak tegen Kakertse Boys. Tegen deze ploeg heeft Zwart-Wit het altijd moeilijk, maar het vertrouwen om thuis van deze ploeg te winnen was aanwezig.
In de eerste helft was zichtbaar dat Zwart-Wit de betere ploeg was en dat Kakert vooral leunde op een snelle omschakeling. Rick Eykenboom had in duel met de doelman pech dat een voorzet van Roel Huynen maar net langs de paal rolde. Toch viel de openingstreffer nog ruim voor rust. Een geweldige pass van Niek Huynen sneed door de Langraafse verdediging en zette Stefan Eggen oog in oog met de doelman, die met een schot in de verre hoek werd gepasseerd: 1-0, tevens ruststand.
Met het idee dat een tweede treffer voor een definitieve overwinning zou zorgen werd aan de tweede helft begonnen. Doordat er net iets te vaak balverlies werd geleden, golfde het spel op en neer en waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd. Kakert leek gelijk te maken, maar door het vlagsignaal van Hub Frissen, keurde de scheidsrechter de treffer af. Daar putte de Eysenaren vertrouwen uit. Stefan Eggen raakte vanuit een vrije trap de buitenkant van de paal en Maurice Sauren had de pech dat zijn schot goed werd geblokt door één van de verdedigers van Kakert. Philip Meertens raakte vervolgens nog de lat. De bevrijdende tweede treffer viel uiteindelijk nadat Niek Huynen wederom met een prima pass Rick Eykenboom diep stuurde, die de bal breed legde op de meegelopen Stefan Eggen die op leeg doel kon intikken. Eindstand 2-0. Een goede opsteker om eindelijk weer eens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. 

Bron:Christian Meertens

 
11-09 C Schinveld/ARX ICT 1 - SV Zwart-Wit'19 1 3 - 3 14:30 Verslag
Wedstrijdverslag Schinveld - Zwart-Wit '19
 
Na de winst van vorige week stond er voor ons eerste elftal vandaag een uitwedstrijd tegen Schinveld op het programma. Vorig jaar werd hier in de laatste minuut verloren, dus hoofdopdracht was dit niet nog een keer te laten gebeuren.
 
Schinveld had de eerste wedstrijd verloren en was in eigen huis gebrand op eerherstel. Dat was de zien, want Zwart-Wit werd direct onder druk gezet. Het begin ging gelijk op, maar al snel zat het verschil hem vooral in het feit dat Schinveld er in de duels feller en korter op zat. Toch kwamen de Eysenaren op voorsprong. Uit een corner van Niek Huynen belandde de bal voor de voeten van Jan-Willem Nass. Met een simpele kapbeweging speelde hij zichzelf vrij en wist hij de vrije hoek te vinden: 1-0.
 
Schinveld kwam er daarna direct een paar keer gevaarlijk uit, maar doelman Rick Janssen redde bekwaam. Hij had echter geen antwoord op een voorzet die door één van de Schinveldse spitsen werd ingekopt. Toch kwam Zwart-wit voor rust weer op voorsprong. Jan-Willem zette de doelman goed onder druk en leek te gaan missen, maar uiteindelijk wist hij Rick Eykenboom te bereiken die voor zijn man kwam en wist in te tikken: 1-2 ruststand.
 
Na rust hetzelfde spelbeeld: een feller Schinveld probeerde zo snel mogelijk de stand weer gelijk te trekken. Dat lukte nadat er op een bijna identieke manier weer een voorzet van de linkerkant met het hoofd tot doelpunt werd gepromoveerd. Na slordig balverlies nam Schinveld even later zelfs de voorsprong. Dat leek Zwart-Wit enigszins wakker te schudden. Even later wist Niek Huynen namelijk aanvoerder Christian Meertens vanuit een goede hoekschop te bereiken, die de bal met zijn knie controleerde en hard in het dak van het doel binnenschoot. Rick Eykenboom kreeg nog 2 kopkansen op een winnende treffer, maar wist deze niet te verzilveren. Eindstand 3-3. Achteraf een punt waar Zwart-Wit redelijk tevreden mee kon zijn.
 
bron Stefan Eggen.

 
18-09 C Weltania 1 - SV Zwart-Wit'19 1 2 - 2 14:30 Verslag
 Wedstrijdverslag Weltania – Zwart-Wit

Voor de tweede achtereenvolgende week speelde ons eerste elftal een uitwedstrijd. Ditmaal moest men op bezoek bij Weltania. Een wedstrijd die vorig jaar rampzalig afliep, nadat een zekere 0-2 voorsprong in de laatste tien minuten uit handen werd gegeven en met 4-2 werd verloren. Dat zou vandaag dus zeker anders moeten.
De eerste helft ging aardig gelijk op. Beide ploegen probeerden via combinatie de voorwaartsen te bereiken wat niet altijd even goed lukte. De jonge scheidsrechter gaf Weltania een onterechte corner waar zij optimaal van profiteerden. De bal werd in tweede instantie voorgegeven en de vrijstaande spits van Weltania kopte de bal goed in de lange hoek binnen. Verder vielen er aan beide kanten weinig kansen te noteren. Toch maakte Zwart-Wit vlak voor rust gelijk. Via Niek en Stefan belandde de bal op de linkerflank bij Yves Gillessen. Hij gaf een voorzet op Jan-Willem die net een teen tekort kwam. De afvallende bal belandde voor de voeten van Philip Meertens, die beheerst zijn eerste van het seizoen maakte. De ruststand werd daarmee bepaald op 1-1.

 
Na rust was de opdracht van trainer Tayeb Labyed om feller in de duels te zijn en zo de overwinning binnen te slepen. Nadat een speler van Weltania tegen een domme rode kaart aanliep en Zwart-Wit dus met een man meer kwam te staan, leek dat te moeten lukken. Het tegendeel was echter waar. Weltania werd de sterkere ploeg en was dreigender voor het doel dan Zwart-Wit, dat vrijwel geen kans wist te creëren. Weltania kwam dan ook in ondertal op een 2-1 voorsprong waardoor het erop leek dat Zwart-Wit net als vorig jaar tegen een nederlaag op zou gaan lopen. In één van de spaarzame tegenaanvallen gaf de mee opgekomen Jim Wellens echter een afgemeten voorzet op het hoofd van Niek Huynen. Niek kopte de bal in vrijstaande positie achter de doelman en wist daarmee de 2-2 eindstand op het scorebord te zetten. Gezien het wedstrijdverloop had er meer in moeten zitten, maar met name in de tweede helft werd er ondermaats gevoetbald waardoor een punt uiteindelijk het maximaal haalbare was.
25-09 C SV Zwart-Wit'19 1 - Haanrade 1 2 - 0 14:30 Verslag
Wedstrijdverslag Zwart-Wit - Haanrade

Met vijf punten uit de eerste drie wedstrijden op zak stond deze week de thuiswedstrijd tegen Haanrade op het programma. Haanrade beleefde tot dusver een goede start met overwinningen op Schinveld en Sylvia. Een overwinning op deze warme middag zou voor beide ploegen een knappe derde plek op de ranglijst betekenen.


De eerste helft van de wedstrijd werd vooral gekenmerkt door veel slordig balverlies aan beide kanten. Mede door de stroeve grasmat hadden beide ploegen bijzonder veel moeite met het creëren van kansen. Haanrade werd enkele keren gevaarlijk met indraaiende vrijen trappen rond de zestien, terwijl bij Zwart-Wit vooral de eindpass vaak net niet aankwam. Toch kwam de thuisploeg op slag van rust op voorsprong: een goed aangemeten vrije trap van Niek Huynen kwam terecht bij de opgekomen Christian Meertens, die knap opendraaide en zijn schot in de lange hoek achter de doelman zag verdwijnen. Zo konden de mannen van Zwart-Wit ondanks een matige eerste helft met een voorsprong gaan rusten.


De boodschap van hoofdtrainer Tayeb Labyed tijdens de rust was duidelijk: bij balbezit moest er veel meer rust in de ploeg komen en de passes en aannames moesten veel secuurder. Dit lukte helaas maar sporadisch. Halverwege de tweede helft begon Haanrade steeds meer druk uit te oefenen op de helft van Zwart-Wit. Door sterk verdedigen leed dit echter zelden tot gevaar voor het doel van Rick Janssen. Enkele uitbraken van Zwart-Wit misten de scherpte om echt dreigend te worden.
Eén enkele kans ontstond na een goede dribbel van Jan-Willem Nass, die zijn schot van dichtbij aan de verkeerde kant van de paal zag eindigen. Toch viel uiteindelijk de bevrijdende 2-0. Een korte corner van Niek kwam terecht bij Rick Eykenboom, die met een sluw balletje over de keeper de volledig vrijstaande Roel Huynen wist te vinden. Zonder te aarzelen schoot Roel hard binnen.
Hiermee wordt de goede start van de competitie dus voortgezet met als resultaat een plek op de derde plaats.Bron: Jim Wellens
 
02-10 C RKHBS 1 - SV Zwart-Wit'19 1 2 - 0 14:30 Verslag
Wedstrijdverslag RKHBS - S.V. Zwart-Wit’19

Na een uitstekende 2-0 overwinning tegen Haanrade vorige week, stond nu de op voorhand lastige uitwedstrijd tegen RKHBS op het programma voor het eerste elftal. RKHBS, vorig jaar gedegradeerd uit de derde klasse, behaalde vijf punten uit de eerste vijf wedstrijden.
In tegenstelling tot de vorige wedstrijd, schoten de mannen van S.V. Zwart-Wit’19 uit de startblokken. Er werd goed gecombineerd en er was genoeg dreiging voor het doel van RKHBS. Met name de linkerflank, via Jan-Willem Nass en de veel opkomende Jean-Pierre Hendriks, zorgde regelmatig voor goede aanvallen. Helaas was de eindpass of het schot op doel vaak te onzorgvuldig. Eén minuut voor rust was er dan toch die ene ultieme kans voor de uitploeg om op voorsprong te komen. De alerte Jan-Willem anticipeerde goed op rommelig uitverdedigen van de verdediging van RKHBS, waarna hij alleen op de keeper kon afgaan. Helaas stuitte zijn inzet echter op de voeten van de doelman.
Na de rust kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. De mannen van Zwart-Wit kregen steeds meer moeite uitgespeelde kansen te creëren. Toch viel de 1-0 enigszins onverwacht: een strak schot na slecht ingrijpen van de verdediging liet keeper Rick Janssen kansloos in de korte hoek. Na deze treffer trok de uitploeg het initiatief weer na zich toe. Aanvoerder Christian Meertens schoof door naar voren en kreeg nog enkele mogelijkheden tot scoren. Ondanks meerdere veelbelovende aanvallen bleef de gelijkmaker echter uit. Tot overmaat van ramp viel zelfs uit een doorgeslagen lange bal van RKHBS de 2-0. Hiermee was het verzet van de mannen uit Eys definitief gebroken. Volgende week wacht echter een uitgelezen mogelijkheid voor revanche, tegen het eveneens uit de derde klasse gedegradeerde WDZ
.

Bron : christian Meertens
 
09-10 C SV Zwart-Wit'19 1 - WDZ 1 1 - 0 14:30 Verslag

S.V. Zwart Wit ’19 – W.D.Z

Na een geflatteerde nederlaag vorige week tegen RKHBS, wachtte deze week een perfecte mogelijkheid voor revanche: in de derby tegen WDZ uit Bocholtz. Na een prima trainingsweek was het doel om het goede spel van de vorige wedstrijd voort te zetten, maar dit keer gecombineerd met iets meer productiviteit.


De mannen uit Eys startten de wedstrijd goed, wonnen veel duels en probeerden via de flanken het doel van de tegenstander te vinden. Desalniettemin bleven grote kansen voor beide ploegen uit. Toch kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong. Aanvaller Jan-Willem Nass dribbelde door de defensie van WDZ, waarna de bal enigszins fortuinlijk voor de voeten van collega aanvaller Ivo Simon terecht kwam. Simon reageerde alert en schoot verwoestend in de lange hoek: 1-0. Verder waren er nog enkele kleine kansen te noteren. Middenvelder Rick Eykenboom kopte knap binnen uit een corner, maar zag zijn inzet geblokt worden. Eén knappe aanval over verschillende schijven zette Roel Huijnen tenslotte nog bijna vrij voor de keeper, maar helaas was de bal van broer Niek net iets te hard.


In de tweede helft werd de uitploeg sterker. Met goed combinatiespel via de flanken was er regelmatig dreiging voor het doel van Zwart-Wit. Met diverse voorzetten en afstandsschoten werd er o.a. de paal geraakt. Aan de andere kant was Rick opnieuw dicht bij een treffer: een pass van Jan-Willem zette hem één op één met de doelman, maar helaas miste zijn inzet het doel. Ondanks de aanhoudende dreiging van de uitploeg, hield de verdediging van Zwart-Wit in het slot van de wedstrijd stand. Na ruim negentig minuten floot de arbiter van dienst, dhr. Van Ophoven, voor het einde van wedstrijd, na ook een uitstekende wedstrijd van zijn kant. Het mag gezegd worden dat dhr. Van Ophoven de bij vlagen stevige derby perfect aanvoelde en de wedstrijd zonder het uitdelen van kaarten voltooide. Complimenten.

Met de overwinning van vandaag kan Zwart-Wit 1 zichzelf terugvinden op een gedeelde tweede plek op de ranglijst. Een uitstekende uitgangspositie voor de wedstrijd van volgende week: uit tegen Vaesrade.Bron: Jim Wellens

 
16-10 C Vaesrade 1 - SV Zwart-Wit'19 1 2 - 1 14:30 Verslag
Vaesrade – Zwart-Wit ‘19
 
 
Na de prima thuiswinst op WDZ vorige week, stond er vandaag een uitwedstrijd tegen Vaesrade op het programma. Voor de meesten een onbekende tegenstander. Een blik op de ranglijst maakte duidelijk dat het een duel was tussen de nummer 12 en gedeelde nummer 2. Maar dat betekende niet veel, want Vaesrade had immers pas eenmaal verloren en vier keer gelijk gespeeld. 
 
De eerste helft was vanaf het begin ondermaats aan Eys zijde. Vaesrade straalde veel meer uit deze wedstrijd te willen winnen. Ze wonnen vrijwel ieder duel, terwijl de Eysenaren alle moeite hadden om überhaupt een goede aanval op te zetten. Het was dan ook niet verwonderlijk en terecht dat Vaesrade op een 1-0 voorsprong kwam. Uit een vrije trap werd de bal ingekopt en in tweede instantie belandde de bal definitief achter de lijn. Niet veel later werd het 2-0 nadat een voorzet vanaf de rechterflank hoog werd voorgegeven en een Vaesrade speler de bal inkopte. Vaesrade nam wat gas terug, maar Zwart-Wit kwam simpelweg niet goed in de wedstrijd. Het was dan ook verrassend dat vlak voor rust toch de aansluitingstreffer werd gemaakt. Uit een vrije trap van Niek Huynen nam Jim Wellens de bal goed aan en tikte de bal via de paal binnen: 2-1.
 
Na rust was het duidelijk dat Zwart-Wit een ander gezicht zou moeten tonen. Dat gebeurde deels. Vaesrade kon niet meer de druk uitoefenen zoals ze dat in de eerste helft hadden gedaan. Ze leken het conditioneel wat zwaarder te krijgen, dus dit bood mogelijkheden voor Zwart-Wit. Toch duurde het een tijd voordat de doelman op de proef kon worden gesteld. Invaller Stefan Eggen was dichtbij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap belande op de paal. Daarna kreeg de naar voren mee doorgeschoven Jim Wellens twee goede mogelijkheden, maar ook deze gingen er niet in. De wedstrijd leek te worden beslist nadat doelman Rick Janssen tegen een domme rode kaart aanliep en de scheidsrechter de bal op de stip legde. Omdat er al drie keer was gewisseld trok Niek Huynen de keeperstrui aan. Met een stijlvolle redding wist hij de spanning in de wedstrijd te houden en de strafschop te stoppen. Pieter Nass kreeg nog een van de laatste mogelijkheden om er een gelijkspel uit te slepen, maar zijn inzet werd van richting veranderd en belandde naast het doel. Zo werd er verloren, en dat was vooral te wijten aan een zeer zwakke eerste helft. Zonde, zeker na zo’n goede reeks. Volgende week een weekje rust, en daarna weer vol aan de bak om dit resultaat weg te poetsen. 


 
30-10 C SV Zwart-Wit'19 1 - Sylvia 1 0 - 0 14:30 Verslag
Na een weekje rust stond er weer een thuiswedstrijd voor de Eysenaren op het programma. En thuis is Zwart-Wit een moeilijk te nemen horde, getuige de 3 thuisoverwinningen en geen geïncasseerde tegentreffers. Vandaag werd er in een subtopper tegen runner-up Sylvia uit Landgraaf gespeeld, een ploeg met veel scorend vermogen die het erg goed doet nadat zij vorig seizoen wisten te promoveren.
 
De thuisploeg was op 2 plekken gewijzigd in vergelijking met de voorgaande wedstrijd. De geschorste doelman Rick Janssen werd vervangen door Sander Peerboom, en kersverse vader en aanvoerder Christian Meertens keerde terug op zijn plek in de defensie. Vanaf het eerste fluitsignaal zat Zwart-Wit goed in de wedstrijd. Duels werden gewonnen en er werd aardig gecombineerd. Dat gold overigens ook voor de bezoekers. Beide ploegen probeerden voetballend op zoek te gaan naar de openingstreffer. Dat leverde een leuke wedstrijd op. Rick Eykenboom noteerde de eerste kans, maar kwam net tekort om een voorzet richting doel te koppen. Grote kansen waren spaarzaam, maar beide ploegen kregen er allebei één. Uit een hoekschop draaide een aanvaller van Sylvia goed weg en lepelde hij de bal op de paal. Aan de andere zijde stoomde Christian vlak voor rust mee naar voren, zocht de combinatie met Rick Eykenboom, iedereen rekende al op een treffer, maar van dichtbij tikte Christian de bal net naast.
 
Na rust grotendeels hetzelfde spelbeeld. Twee aan elkaar gewaagde ploegen, waarbij het steeds duidelijker werd dat degene die zou scoren ook de wedstrijd zou gaan winnen. Zwart-Wit had de wat betere mogelijkheden, maar Ivo Simon was tot tweemaal toe niet fortuinlijk genoeg om zijn wedstrijd te bekronen met een doelpunt. Ook Jan-Willem Nass kon vanuit een goede schietpositie de bal met zijn linkerbeen niet de juiste richting meegeven. Aan de andere kant stond de Zwart-Wit defensie erg goed opgesteld en werd er weinig weggegeven. Tegen het einde werd Sylvia nog gevaarlijk vanuit een hoekschop en kreeg een van hun invallers op de linkerflank nog een goede schotkans die over het doel belandde. De wedstrijd eindigde dus zoals hij begon: 0-0. Er had meer in gezeten, maar belangrijk was te zien dat er een goede wedstrijd vanuit Zwart-Wit zijde werd gespeeld, waarmee met vertrouwen kan worden uitgekeken naar de belangrijke wedstrijd volgende week uit bij Passart-VKC.

Bron:Stefan Eggen

 
06-11 C Passart VKC 1 - SV Zwart-Wit'19 1 0 - 0 14:30 Verslag

Passart-VKC – Zwart-Wit ’19
 
In speelronde 9 stond er voor Zwart-Wit een uitwedstrijd in Hoensbroek tegen Passart-VKC op het programma. Gezien de posities op de ranglijst een belangrijke wedstrijd, nummer 5 tegen nummer 6, 1 punt verschil in het voordeel van Zwart-Wit. Daarnaast ook twee ploegen die niet veel doelpunten scoren, maar zeer zeker ook niet veel treffers incasseren.
 
De eerste helft ging aardig gelijk op. Zwart-Wit moest even wennen aan het kunstgrasveld, maar kreeg wel de eerste grote kans. Swen Jongen gaf een perfect op maat gegeven steekpass op Stefan Eggen, die oog in oog met de doelman de bal helaas rechts naast het doel mikte. Aan de andere kant mistte een mee opgekomen verdediger van Passart een hoge voorzet op een haar na en had met name hun spits het vizier niet op scherp staan. Aan Zwart-Wit kant kreeg Stefan vanaf de linkerflank een tweede schotkans, maar ook deze resulteerde niet in een treffer. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg nog twee grote kansen, maar onderscheidde doelman Sander Peerboom zich met twee bekwame reddingen, waardoor de ruststand 0-0 bleef.
 
Direct na rust kreeg Passart weer een grote kans, maar ook deze was niet aan hen besteed. Daarna waren beide ploegen weer redelijk aan elkaar gewaagd. Voor Zwart-Wit kreeg Philip Meertens na een knappe actie nog de beste mogelijkheid. Hij lobte de bal over een van de verdedigers en haalde vervolgens uit, maar de goed keepende Passart doelman had ook op deze inzet een antwoord. Verder vielen er niet veel dreigende momenten voor beide doelen te noteren en leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. Tegen het einde van de wedstrijd werd de sfeer wat onvriendelijker en lieten een tweetal Passart spelers gedrag zien dat niet op een voetbalveld thuishoort. Helaas ontging het de soms warrig fluitende scheidsrechter, maar in de stand veranderde er niets meer. Uiteindelijk een terechte uitslag. Zo kon Zwart-Wit weer een punt toevoegen en staat er ook volgende week weer een belangrijke wedstrijd op het programma als men op bezoek gaat bij Rood-Groen in Vaals.  

 
13-11 C Rood Groen LVC'01 - SV Zwart-Wit'19 1 1 - 1 14:30 Verslag

Rood Groen LVC – Zwart-Wit ’19
 
Ook vandaag stond er weer een wedstrijd op het programma die kon gaan bepalen of beide ploegen bij de top 5 zouden aan- of afhaken. De belangen waren duidelijk: bij winst konden beide ploegen twee plekken stijgen, bij verlies een plek in de middenmoot. Zwart-Wit moest op bezoek bij Rood Groen LVC in Lemiers. Een echte Heuvelland derby die na een jaar afwezigheid dus weer eens op het programma stond.
 
Zwart-Wit begon voortvarend. De thuisploeg werd goed onder druk gezet en men probeerde met een aantal aardige combinaties via de vaak ongrijpbare Jan-Willem Nass de score te openen. Stefan, Philip twee keer en Ivo ook tot tweemaal toe, kregen daarvoor de kans maar konden het net niet vinden. Het was Jan-Willem zelf die na een voorzet van Philip over rechts er snel bij was om de bal, langzaam achter de doelman rollend, een laatste tikje te geven: 0-1. Rood-Groen zocht hun heil tot dan vooral in de lange bal en de counter, maar werd niet echt gevaarlijk. Na een klein halfuur werd er een overtreding gemaakt op Jan-Willem en drukte de scheidsrechter een grote stempel op de wedstrijd door een harde duw in rug met rood te bestraffen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat een gele kaart hier meer op de plaats was geweest. Voor Zwart-Wit wel een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te kunnen beslissen, maar de Eysenaren bleken niet bij machte om dat te doen. Het was zelfs de ploeg uit Vaals die voor rust de gelijkmaker wist te maken. Een afgeslagen kopbal belandde via een hard schot op de lat, waarna de rebound werd binnen geschoten. Vlak daarna was het rust.
 
Na rust kreeg het in aardig getale aanwezige publiek minder goed voetbal van beide partijen te zien. Het werd vooral een helft van vele en soms harde duels, kenmerkend voor een echte derby op een herfstmiddag. Met een scheidsrechter die regelmatig moeite had het overzicht te behouden en situaties goed op waarde in te schatten. Zwart-Wit probeerde de tweede treffer te zoeken, maar slaagde er niet in die te vinden. Jim Wellens kreeg een grote onverwachte mogelijkheid nadat de doelman van Rood-Groen de bal prompt voor zijn voeten liet vallen, maar deze buitenkans leverde uiteindelijk alleen een hoekschop op. Verder waren Christian Meertens en invaller Pieter Nass met een kopbal ook erg dichtbij. Aan de andere kant vielen vooral in het laatste kwartier nog een drietal grote kansen te noteren. De van een schorsing teruggekeerde doelman Rick Janssen had echter op al deze doelpogingen een geweldig antwoord. Hij tikte een vrije trap onder de lat uit en wist tweemaal goed zijn doel te verkleinen en de spits het scoren te beletten. Nadat de klok al enkele minuten na half vijf aangaf werd de wedstrijd beëindigd. Gezien het vertoonde spel in het eerste halfuur en het feit dat men de resterende tijd met een man meer speelde, had er meer uit deze wedstrijd gehaald moeten worden. Volgende week een weekje rust, zodat Zwart-Wit zich volledig kan concentreren op de thuiswedstrijd tegen de nog steeds ongenaakbare koploper De Leeuw. 

Bron:Stefan Eggen


 
27-11 C SV Zwart-Wit'19 1 - De Leeuw 1 0 - 1 14:30 Verslag

Zwart-Wit ’19 – De Leeuw
 
Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de tot nu toe ongenaakbare koploper De Leeuw uit Brunssum op het programma. Gastploeg De Leeuw is nog zonder puntverlies, heeft de meeste goals gemaakt en ook het minst aantal tegentreffers. Een moeilijke wedstrijd dus. Maar zoals bekend verkoopt Zwart-Wit zijn huid op eigen bodem duur. Er werd op Sportpark Hanzon namelijk nog niet verloren en ook nog geen tegentreffer geïncasseerd.
 
Met het doel deze prestatie voort te zetten begon Zwart-Wit vol vertrouwen aan de wedstrijd. Het was in de eerste minuut wel meteen schrikken toen een voorzet vanaf rechts zomaar op de lat boven doelman Rick belandde. Dat bleek achteraf maar één van de weinige wapenfeiten van De Leeuw. Het was namelijk de ploeg uit Eys die de boventoon voerde en erin slaagde het spel van De Leeuw te ontregelen. Men was feller in de duels en dat zorgde voor een aantal kansen om de score te openen. Zo raakte Niek de bal in alle haast niet goed toen de doelman te ver uit zijn doel stond en miste Philip met een boogbal ook het doel. Goede mogelijkheid was er verder nog voor Ivo die nét niet voorbij de doelman kwam. Scoren en zichzelf belonen blijkt voor Zwart-Wit dit seizoen helaas toch vaak moeilijk te zijn.
 
Na rust een vergelijkbaar spelbeeld. De Leeuw probeerde meer druk te zetten op zoek naar de openingstreffer, maar de verdediging van Zwart-Wit stond steeds goed opgesteld. De normaal gevaarlijke voorwaartsen van De Leeuw kwamen maar niet in hun spel. Zwart-Wit had echter ook moeite met goede uitgespeelde kansen te creëren. Grootste kans was voor Jan-Willem en de net ingevallen Roel vanuit een hoekschop, maar de doelman hield zijn doel schoon. De jonge scheidsrechter drukte in deze helft vooral een stempel op de wedstrijd. Hij gaf enkele gele kaarten die niet heel nodig waren in deze doorgaans zeer sportieve wedstrijd. 10 minuten voor tijd, toen beide ploegen langzaam al rekening hielden met een gelijkspel, besloot de leidsman de bal op de stip te leggen na een ogenschijnlijk onschuldig duel tussen Niek en een De Leeuw speler. De topscorer van De Leeuw hield zijn hoofd koel en benutte de strafschop: 0-1. Zwart-Wit probeerde daarna nog een gelijkspel eruit te slepen, maar slaagde daar niet meer in. Zonde, want ook vandaag had Zwart-Wit zijn ongeslagen status op eigen bodem kunnen behouden. Komende twee wedstrijden zullen gaan bepalen of de Eysenaren kunnen aanklampen bij de top 5. 

Bron:Stefan Eggen


 
04-12 C RKTSV 1 - SV Zwart-Wit'19 1 1 - 1 14:30 Verslag

RKTSV – Zwart-Wit ’19
 
Op deze koude middag vlak voor de winterstop moest er worden aangetreden tegen RKSTV uit Terwinselen. Een thuiswedstrijd voor onze trainer, tegen een ploeg die op 4 punten achterstand stonden. Vorig jaar werd van deze ploeg nog twee keer verloren, dus het was duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden.
 
Er werd gevoetbald op het natuurgras, en een kwartiertje eerder dan gewend trapte de thuisploeg af. Luuk verving de geblesseerde Ivo, verder geen wisselingen in het team. Het spel ging op en neer en beide ploegen hadden moeite de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eerste goede mogelijkheid was voor de aanvoerder van RKTSV die vanuit een voorzet maar net langs kopte. Zwart-Wit kroop enigszins uit haar schulp en kwam iets beter in het spel. Een pass van Stefan bereikte gelegenheidsspits Philip, die de bal controleerde en goed hard inschoot. De doelman van RKTSV tikte de bal echter bekwaam onder de lat uit. Daarna goede mogelijkheden na twee strakke passes vanaf de rechterflank, maar er werd niet goed gepositioneerd waarna de thuisploeg relatief makkelijk kon uitverdedigen. Aan de andere zijde probeerde ook de thuisploeg kansjes te forceren, maar dat leidde niet tot echt grote mogelijkheden. Bij rust dus een inmiddels vertrouwde tussenstand van 0-0.
 
Na rust werd het spel er van beide kanten niet beter op. Daarnaast begon één zijde van het veld weer licht op te vriezen, hetgeen het spel ook niet ten goede kwam. Grootste kans ontstond na een solo actie van Jan-Willem over links die werd gestopt door de doelman en voor de voeten van Luuk belandde. Hij kreeg de bal echter niet goed genoeg onder controle waardoor deze mogelijkheid om zeep werd geholpen. Even later was het toch raak toen Christian vanaf een meter of twintig de bal met een hard bekeken schot via de paal in het doel schoot: 0-1. In de tussentijd beging RKTSV twee behoorlijke overtredingen die beide met geel werden bestraft, waarbij er bij één wellicht een rode prent getoond had moeten worden. Hoe dan ook, de buit leek ondanks de matige wedstrijd binnen. Maar toch moest Zwart-Wit vlak voor tijd weer een tegentreffer incasseren. Vanuit een vrije trap ontstond er een ware scrimmage voor de goal van Rick, en was het een RKTSV invaller die daarvan profiteerde en de gelijkmaker binnen prikte. Niet veel later blies de scheidsrechter voor het einde en was het 6e gelijkspel van dit seizoen het eindresultaat. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen hekkensluiter Nec ’92.


 
11-12 C SV Zwart-Wit'19 1 - NEC'92 1 4 - 0 14:15 Verslag
Zwart-Wit ’19 – Nec ’92
 
In de laatste wedstrijd voor de winterstop stond er op deze frisse zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Nec ’92 op het programma. Een ploeg die na twee overwinningen in het begin van het seizoen alleen nog maar verloor en veel tegentreffers incasseerde. Voor Zwart-Wit dus duidelijk dat er vandaag in eigen huis alleen maar een overwinning zou tellen.
 
Roel verving de geblesseerde Stefan, waardoor er 3 broers van de familie Huynen op het middenveld stonden. Een unicum. Vanaf de aftrap was duidelijk dat de gasten zich flink lieten inzakken. Zwart-Wit werd zo gedwongen het spel te maken en een gaatje in de Nec muur te vinden. Dat lukte maar moeizaam en leverde enkele kansjes op. Vaak bereikte de eindpass echter net niet de bestemming of stond men niet op de juiste plek. Zo had Jan-Willem enkele acties die niet tot een resultaat leiden en kon Christian zijn kopbal net niet de goede richting meegeven. Nec kwam er welgeteld één keer uit, maar de middenvelder van de bezoekers schoot vanuit kansrijke positie naast. Verdedigend stonden ze wel iedere keer goed opgesteld om een treffer te voorkomen, dus werd er met een 0-0 stand de rust ingegaan.
 
Gelukkig werd de ban na rust wel vrijwel direct gebroken. Invallers Pieter en de van een blessure teruggekeerde Rick brachten het benodigde aanvallende elan. Twee minuten na rust legde Rick de bal namelijk panklaar voor de mee opgekomen en geheel vrijstaande Niek die beheerst afrondde: 1-0. Niet veel later begon Jean-Pierre aan een van zijn vele rushes over de linkerflank. Hoe het precies gebeurde weet niemand, maar vanuit een op het oog onmogelijke hoek belandde een schot/voorzet (?), al dan niet via een been van een Nec’er (?), in het doel: 2-0. Er lag behoorlijk veel ruimte voor de Eysenaren en duidelijk was dat er in de tweede helft aan het doelsaldo kon worden gewerkt. Philip kreeg nog een goede mogelijk, net als Rick en Jan-Willem. Maar het bleek de wedstrijd van de scorende verdedigers te gaan worden. Jan-Willem gaf de bal na een actie namelijk aan Swen, die uiterst koel van zijn tegenstander weg draaide en beheerst het net wist te vinden: 3-0. Pieter leek de vierde te gaan maken, maar zijn inzet werd geblokkeerd. Brian profiteerde daarvan en schoot de afvallende bal achter de gastendoelman: 4-0. Dit was tevens de einduitslag. Als Zwart-Wit vanmiddag wat secuurder en dwingender had kunnen spelen, had de uitslag hoger uit kunnen vallen. Hoe dan ook, belangrijkste was uiteraard de overwinning en de daarbij behorende 3 punten. Daarmee kan men met een gerust gevoel de winterstop in en terugkijken op een aardige eerste seizoenshelft. 

 
05-02 C SV Zwart-Wit'19 1 - Schinveld/ARX ICT 1 1 - 2 14:30 Verslag
Zwart-Wit ´19 – Schinveld

In de eerste wedstrijd na de winterstop moest Zwart-Wit thuis aan de bak tegen Schinveld. Schinveld bezette de voorlaatste plek, maar met de vorige uitwedstrijd in het achterhoofd (3-3) was duidelijk dat dit een niet te onderschatten tegenstander is.

Op een zwaar bespeelbaar veld werd er afgetrapt en probeerde Zwart-Wit het initiatief te nemen. De eerste kans was voor Stefan die had moeten scoren nadat hij vanuit een prima steekpass van Jean-Pierre alleen voor de doelman kwam. De hoek werd echter goed verkleind waardoor de bal net niet over de doelman heen kon. Uit een vrije trap van Christian werd de score toch geopend. Hierbij ging de doelman van de gasten niet helemaal vrijuit: 1-0. Daarna had Zwart-Wit moeten toeslaan. Als men zichzelf in die periode had beloond, was de wedstrijd waarschijnlijk anders gelopen. Brian kwam in kansrijke positie maar de uitgekomen doelman wist met zijn hoofd te redden. Ivo kwam via de rechterflank goed door, maar zijn schot ging naast terwijl er ook nog twee medespelers in een wellicht betere positie stonden. Schinveld hield daardoor hoop en hun snelle linkermiddenvelder was vlak voor rust een drietal Zwart-Witters te snel af. Hij gaf een voorzet die bij de tweede paal werd binnengelopen: 1-1.

Na rust riep Zwart-Wit het onheil vooral over zichzelf af. Al vrij snel werd de bal op de stip gelegd. De strafschop werd benut, hoewel Rick er nog dichtbij zat: 1-2. Vanaf dat moment moest Zwart-Wit geforceerd op zoek naar de gelijkmaker en was er van goed voetbal nog maar weinig sprake. Schinveld stelde daar een grote inzet en werklust tegenover. Toch kreeg Stefan nog een kans, maar nam niet genoeg tijd om de bal binnen te schieten. Philip kreeg nog de beste mogelijkheid om vanuit vrije positie een hoek uit te kiezen, maar schoot recht op de doelman. Tenslotte was Rick Eykenboom na een schot van Christian ook dichtbij, maar kwam net tekort om de rebound binnen te tikken. Vlak voor tijd kwam Schinveld er nog gevaarlijk uit en maakte ze bijna hun derde treffer, maar de lat wist dit te voorkomen. Kortom, genoeg mogelijkheden gehad om op zijn minst niet te verliezen. Volgende week tegen Weltania zal dat anders moeten.

Bron:Stefan Eggen

17-02 C Haanrade 1 - SV Zwart-Wit'19 1 1 - 2 20:00 Verslag
Haanrade – Zwart-Wit ’19
 
Een primeur. Voor het eerst werd een competitiewedstrijd niet op het vertrouwde tijdstip op zondagmiddag gespeeld, maar op vrijdagavond. En wel uit tegen Haanrade, die inmiddels gewoon weer op hun kunstgrasveld spelen. Na het dure puntverlies tegen Schinveld was de opdracht voor vandaag duidelijk: winnen om in plaats van naar beneden naar boven op de ranglijst te kunnen kijken.
 
In de eerste helft werd duidelijk dat Zwart-Wit vandaag het spel zou moeten maken. Haanrade probeerde hun heil vooral in de lange bal en vanuit standaardsituaties te vinden. Zwart-Wit had daardoor wat meer balbezit, maar wist niet direct gevaarlijk te worden. Het bleek moeilijk om echte kansen te creëren. Niek had tot twee keer toe een afzwaaier en vanuit twee hoekschoppen werd de bal ook voor de lijn geblokt. Grootste kans ontstond, nadat Brian vanaf links een afgemeten voorzet op het hoofd van Rick Eykenboom gaf, maar helaas kon Rick niet de juiste richting aan deze kopbal meegeven. Haanrade’s grootste mogelijkheid was een onverwacht schot na een snelle ingooi die op het dak van het doel belandde.
 
In de rust werd Luuk gewisseld voor Ivo, in een poging om meer aanvallende impulsen te forceren. Dat leverde vrijwel direct resultaat op. Een mooie aanval begon bij Jan-Willem die Rick vanaf links vrij voor de keeper zette. Rick ging echter niet voor eigen succes, maar legde de bal breed op de mee opgekomen Ivo, die tegendraads de score opende: 0-1. Zwart-Wit had nog steeds het betere van het spel en wist dat het bij een tweede doelpunt beslist zou worden. Uiteraard bleef het oppassen voor de tegenstoot, maar Haanrade kon niet echt gevaarlijk worden voorin. Op een goed moment viel dan ook de tweede treffer. Het was Ivo die vanaf de rechterflank twee verdedigers op snelheid te slim af was. Deze keer waren de rollen omgedraaid en gaf hij een voorzet op Rick, die de bal over de doelman binnen kon tikken: 0-2. Het werd daarna onnodig spannend, nadat er bij een uitbraak van Haanrade de bal voor de voeten van een van de voorwaartsen viel en het 1-2 werd. Met nog een paar minuten op de klok, gebeurde er gelukkig niets meer. Drie belangrijke punten dus, zodat op zaterdag gezamenlijk Zwart-Wit carnaval kon worden gevierd. Komende week geen programma i.v.m. carnaval. Na de carnavalsbreak staat de inhaalwedstrijd uit tegen Kakertse Boys op het programma. 
 

 
05-03 C Kakertse Boys 1 - SV Zwart-Wit'19 1 1 - 1 14:30
12-03 C SV Zwart-Wit'19 1 - Passart VKC 1 1 - 1 14:30 Verslag
Na het gelijkspel vorige week uit bij Kakertse Boys, stond er vandaag een wedstrijd op het programma tegen een ploeg die slechts 1 puntje minder had dan Zwart-Wit. Passart-VKC kwam op bezoek in Eys. Net als Zwart-Wit een ploeg die bekend staat om een solide verdediging en moeilijk scorende aanval. Onder de eerste zonnestralen van dit jaar werd er op een matig speelveld afgetrapt.
 
Zwart-Wit begon met dezelfde elf namen als vorige week. De eerste kans was voor de Zwart-Wit brigade. Brian speelde de bal diep op Ivo die de turbo aanzette en via rechts een perfecte voorzet op Rick gaf. Rick kopte krachtig, maar de doelman kon in twee instanties toch redding brengen. Het waren de blauw-witte gasten die de score openden. Bij een uitbraak werd de bal niet goed uitverdedigd en belandde deze via via voor de voeten van een Passart middenvelder die probleemloos kon inschieten: 0-1. Zwart-Wit behield echter het initiatief en rechtte zijn rug. Vanuit een vrije trap van Philip vond ook Christian na een kopbal de doelman in zijn weg. Tien minuten voor rust viel de verdiende gelijkmaker dan toch. Via enkele omzwervingen kon Ivo een schot lossen die de keeper deze keer niet goed verwerkte. De rebound was voor de mee opgekomen Niek die de bal hard in het dak van het doel schoot en daarmee de 1-1 maakte.
 
Na rust enigszins hetzelfde spelbeeld. Iets meer balbezit voor Zwart-Wit, maar veel grotere kansen. Passart deelde in aanvallend opzicht maar enkele speldenprikjes uit. Eerste grote kans ontstond na een actie en pass van Philip vanaf de rechterflank die spits Rick bereikte. Rick draaide goed weg van zijn bewaker, behield ook nog het overzicht en tikte de bal breed naar Ivo. De bal stuitte echter een beetje op, waardoor Ivo van dichtbij de bal overschoot en deze kans niet benutte. Andere levensgrote kans was voor Niek, maar dan vanaf de linkerflank. Hij kwam oog in oog met de doelman, maar schoot met links ook over. Zwart-Wit had dus genoeg mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen en de overwinning binnen te halen. Daardoor bleef Passart ook hoop houden. Die hoop had definitief ontnomen kunnen worden als de scheidsrechter in de laatste minuut niet was meegegaan in het vlagsignaal van de grensrechter van Passart. Niek leverde namelijk een goede voorzet op Rick af die de voorzet tot doelpunt bekroonde. Blijkbaar werd hier buitenspel in gezien en nam de verder goed fluitende scheidsrechter dit signaal over. Passart kon zich daardoor uiteindelijk de gelukkigste prijzen, en Zwart-Wit liet net als vorige week na om verder afstand te nemen op de ranglijst. Volgende week staat er een uitwedstrijd in Bocholtz tegen WDZ op het programma. Eenzelfde soort wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar in puntenaantal vrijwel niet ontlopen. 

 
Bron:Stefan Eggen
26-03 C SV Zwart-Wit'19 1 - RKHBS 1 1 - 0 14:30 Verslag
Zwart-Wit – RKHBS
 
Mooi begin van de lente. Klok een uurtje vooruit en onder een stralend zonnetje ontving Zwart-Wit vandaag de nummer twee RKHBS op sportpark Hanzon. Voor Zwart-Wit de eerste van een reeks belangrijke wedstrijden die gaan bepalen hoe de plek op de ranglijst er aan het eind van het seizoen uit gaat zien. RKHBS had voor aanvang meer dan 20 punten voorsprong en de uitwedstrijd werd eerder dit seizoen verloren, hoewel de wedstrijd van toen genoeg vertrouwen zou moeten bieden in een goed resultaat voor vanmiddag.
 
Strijdplan voor vandaag was vanaf moment één duidelijk te maken dat er voor RKHBS niet makkelijk iets te halen zou gaan zijn in Eys. Dat lukte best aardig, want na enkele minuten kopte Ivo een vrije trap van Philip via de doelman maar rakelings over. Even later kroop Zwart-Wit echter door het oog van de naald, toen de bal na een goede actie van een HBS-aanvaller via de paal en gemiste rebound van dichtbij naast ging. Daarna schakelde de Eysenaren een tandje bij en werd er voorin goed druk gezet, waardoor het spel van de gastheren ontregeld werd en zij moeite hadden grip te krijgen op het spel. Dat werd beloond toen een pass van Niek spits Rick bereikte, die op zijn beurt gebruikt maakte van de opening die ontstond en de bal goed meegaf op de opstormende Ivo. Ivo controleerde de bal en schoot met rechtsbuiten de bal hard achter de doelman: 1-0. Daarna had niemand raar opgekeken als de score verder zou zijn uitgebreid. Rick schoot de bal oog in oog met de doelman naast, en Philip kwam na een prima actie van Jan-Willem van dichtbij net tekort om de bal in het doel te deponeren. Het bleef dus bij 1-0.
 
Na rust ontstond er meer pressie van RKHBS, die zich natuurlijk geen puntverlies in de titelrace konden permitteren. Doelman Rick had echter op een tweetal schoten een uitstekende reflex als antwoord. Hij tikte de bal onder de lat uit en wist later met zijn voeten redding te brengen op een inzet. Maar ook aan Zwart-Wit kant ontstonden er nog kansen. Tot tweemaal toe zag Jan-Willem de linkerkant over het hoofd en werd de bal niet breed gelegd. Diezelfde Jan-Willem bekroonde twee passeeracties niet met een doelpunt, hij schoot met zijn mindere linker naast het doel toen hij voor de gastendoelman verscheen. RKHBS bleef het proberen, maar Zwart-Wit bleef overeind tot het laatste fluitsignaal. Een belangrijke overwinning die vooral te wijden was aan een gezamenlijke inzet en wil om te winnen. Komende week mag men dat gaan herhalen in de uitwedstrijd tegen Sylvia. 
 

 
02-04 C Sylvia 1 - SV Zwart-Wit'19 1 1 - 4 14:30
06-04 C WDZ 1 - SV Zwart-Wit'19 1 1 - 2 18:30 Verslag
WDZ – Zwart-Wit ´19

Op de vroege donderdagvond stond er voor Zwart-Wit een inhaalwedstrijd bij WDZ op het programma. Eén van de weinige derby´s dus. Een wedstrijd ook tussen twee ploegen die in een goede flow zitten en al een aantal wedstrijden niet verloren hebben. De thuiswedstrijd werd in de eerste seizoenshelft met 1-0 gewonnen en ook vandaag was de verwachting dat het een wedstrijd zou worden tussen twee ploegen die gelijkwaardig aan elkaar zijn.

Op een hard veld werd er afgetrapt en al na vijf minuten lag de bal op de stip. Een overtreding op Jan-Willem werd bestraft door de jonge scheidsrechter. Aanvoerder Christian bleef rustig en stuurde de doelman naar de verkeerde hoek: 0-1. Zwart-Wit was iets dreigender en WDZ bleek vooral achterin kwetsbaar. Toch kwam de thuisploeg op gelijke hoogte toen Stefan een kopbal die verlengd werd verkeerd inschatte en ook aan de noodrem moest trekken. De scheidsrechter wees naar de stip en ondanks dat doelman Rick er met zijn vingertoppen aanzat, werd de 1-1 binnen geschoten. Zwart-Wit bleef dreigender en verdiende een vrije trap. Christian maakte zijn tweede van de avond toen de bal met enig fortuin van richting werd veranderd en de doelman verrast werd: 1-2. Daarna kregen Rick en Jan-Willem nog enkele kansjes, maar werd er met de 1-2 tussenstand de rust in gegaan.

De tweede helft was een helft die niet zozeer werd gekenmerkt door goed voetbal. Het werd een echte derby met veel fysieke duels zonder echt onvriendelijk te worden. Aan beide kanten vielen ook maar weinig kansen te noteren. Grootste kans was uiteindelijk voor Jim, die een prima vrije trap van Niek net niet goed genoeg met zijn hoofd kon verlengen. De Zwart-Wit defensie bleef ondanks toenemende druk van de thuisploeg relatief makkelijk overeind. Uiteindelijk werd de overwinning dan ook over de streep getrokken en pakte Zwart-Wit wederom belangrijke punten. A.s. zondag weer een wedstrijd tegen een directe concurrent voor de derde plaats, men speelt dan thuis tegen Vaesrade.

09-04 C SV Zwart-Wit'19 1 - Vaesrade 1 4 - 0 14:30 Verslag
Zwart-Wit ’19 – Vaesrade
 
De derde wedstrijd in acht dagen. Een druk programma dus voor de Zwart-Witters. En ook vandaag weer een belangrijke. Vaesrade kwam op bezoek. Een duel tussen de nummer drie en nummer vijf dus, met maar drie punten verschil tussen beide ploegen. Twee wijzigingen in vergelijking met donderdag. Swen verving de geblesseerde Ivo en Luuk de geschorste Jean-Pierre.
 
Onder een stralend zonnetje en aardig wat publiek werd er afgetrapt en meteen werd eigenlijk al duidelijk dat Zwart-Wit vandaag de betere was. Vaesrade straalde weinig wilskracht om te winnen uit, terwijl de Eysenaren meer duels wonnen, beter combineerden en zo probeerden de score te openen. Dat lukte na een goede aanval over de linkerflank. Stefan ontving de bal en zocht Philip die op dat moment naar links was uitgeweken. Hij gaf een strakke voorzet richting spits Rick, die voor zijn man kwam en met een subtiele voetbeweging de bal achter de doelman wist te leggen: 1-0. Daarna hield Vaesrade open huis en kreeg Zwart-Wit behoorlijk wat mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Vaesrade kreeg eigenlijk maar een goede kans, die door doelman Rick prachtig uit de kruising werd getikt. Het was Niek die daarna de geheel vrijstaande Rick weer vond, die de bal binnenkopte en zijn tweede maakte. Nog geen 5 minuten later lag de bal alweer in het doel. Christian schoof mee naar voren, maakte een combinatie met Niek, en vanaf een meter of twintig schoot Christian de derde van de middag binnen. Vaesrade was rijp voor nog meer tegendoelpunten, maar het bleef bij de 3-0 ruststand.
 
Na rust nam Zwart-Wit wat gas terug, maar bleef het krachtsverschil hetzelfde. Vaesrade kwam er simpelweg niet aan te pas en kon vrijwel niet gevaarlijk worden. Zwart-Wit speelde ook wat slordiger, maar kon toch nog flink wat kansen creëren. Jan-Willem kreeg een grote kans om van dichtbij te scoren, maar de bal passeerde net niet de lijn. Andere grote mogelijkheid ontstond na een pass van Jan-Willem op Rick, waardoor Rick oog in oog met de doelman kwam die redding kon brengen. Ook invaller Pieter kon zijn kans niet verzilveren. Toch viel er nog een doelpunt. Jan-Willem maakte de mooiste van de middag. Eerst was hij twee verdedigers te slim af en kon hij alleen op de doelman af, die hij met een mooie stift over hem heen te slim af was. Daarmee werd de 4-0 eindscore bepaald. Wederom een mooie voetbalmiddag en belangrijke punten voor Zwart-Wit. Komende paaszaterdag staat de inhaalwedstrijd thuis tegen Weltania op het programma, directe concurrent voor de derde plek op de ranglijst. 
 

 
15-04 C SV Zwart-Wit'19 1 - Weltania 1 2 - 3 18:00 Verslag
Zwart-Wit – Weltania
 
Op de zaterdag van het paasweekend stond er op sportpark Hanzon de inhaalwedstrijd tegen Weltania op het programma. Een wedstrijd waarin de derde plek op de ranglijst op het spel stond. Zwart-Wit stond 3 punten voor, maar wist dat Weltania door het betere doelsaldo met een overwinning over de Eysenaren heen zou gaan.
 
Het begin was voor Zwart-Wit, maar gaandeweg kregen de bezoekers meer grip op de thuisploeg. Het beweeglijke middenveld zorgde daar vooral voor. Daar had Zwart-Wit even moeite mee. Weltania opende dan ook de score. Op rechts gingen zij een combinatie aan, waarna een voorzet werd gegeven die door een Weltania aanvaller werd verwerkt tot een doelpunt. Aan de andere zijde ontstonden er ook wat kansjes voor de thuisploeg, maar werd er niet gescoord. Zo werd een schot van Christian goed door de doelman gepakt en kon Stefan de bal na een assist van Jean-Pierre niet tot doelpunt promoveren. Het was ook oppassen voor de snelle omschakeling van Weltania, maar de stand bleef tot rust ongewijzigd.
 
Na rust leek de wedstrijd beslist te gaan worden toen een vrijwel identieke goal leidde tot de 0-2. Via rechts werd en na knullig balverlies een voorzet gegeven die door een mee opgekomen middenvelder hard tegen de touwen werd gewerkt. Toch kreeg Zwart-Wit even later weer goede hoop. Een mooie actie en idem steekbal van Jan-Willem op Philip, stelde Philip in staat de bal in de verre hoek te plaatsen en de aansluitingstreffer te noteren. Daarna was het weer de beurt aan Weltania. Hun spits werd in eerste instantie van scoren afgehouden, maar via de kluts belandde de bal voor de voeten van de volledig vrijstaande rechtsbuiten van Weltania, die de bal makkelijk in het doel kon plaatsen: 1-3. Ook nu had Zwart-Wit weer een antwoord. Een voorzet van Stefan werd door Christian verlengd en niet goed verwerkt door de linksback, zodat de bal voor de voeten van Philip viel. Philip bedacht zich geen moment en schoot de bal wederom goed binnen: 2-3. Daarna zette de Eysenaren alles op alles om op z’n minst een punt aan dit duel over te houden. Niek, Jim en Stefan kregen daartoe nog kansen, maar helaas viel de treffer niet meer. Zo kwam er op deze paaszaterdag een einde aan een zeer goede reeks van Zwart-Wit. Zonde, want een gelijkspel had er zeker in gezeten. Zaak is nu om komende thuiswedstrijd tegen Rood-Groen de draad van winnen weer op te pakken.
 
 
 
23-04 C SV Zwart-Wit'19 1 - Rood Groen LVC'01 1 - 0 14:30 Verslag
Zwart-Wit – Rood-Groen LVC
 
De derde thuiswedstrijd op een rij. Rood-Groen uit Vaals/Lemiers kwam op bezoek, een van de weinige heuvellandderby’s dus. Voor Zwart-Wit was het zaak om de koppositie in de derde periode te behouden, terwijl de gasten nog enkele puntjes nodig hebben om het vierdeklasserschap definitief veilig te stellen. Swen moest in de warming-up geblesseerd afhaken waardoor Ivo na 2 weken afwezigheid weer zijn rentree kon maken.
 
Rick Eykenboom had na 20 seconden al de score kunnen openen. Zijn inzet passeerde de doelman, maar verdween ook net naast de paal. Daarna ontspon zich een open wedstrijd die op en neer golfde, met aan beide kanten grote mogelijkheden. Rood-Groen kreeg een enorme mogelijkheid maar raakte de paal, en ook twee andere grote schotkansen werden niet benut. De defensie stond af en toe flink onder druk, maar bleef overeind. Voor de thuisploeg kregen Stefan, Christian en wederom Rick de kans om de score te openen, maar ook hen lukte het niet. Het was dan ook een klein wonder dat er met een 0-0 stand werd gerust.
 
Na rust kreeg Zwart-Wit iets meer grip op het spel en lag er voornamelijk op de linkerflank veel ruimte. Eerst kreeg Niek vanaf die kant de bal. Hij schoot richting kruising, maar de gastendoelman keerde die inzet vakkundig. Een kwartier na rust werd vanaf diezelfde linkerkant dan toch de score geopend. Jan-Willem vond met een hoge voorzet de volledig vrijstaande Rick die van dichtbij kon inkoppen en de 1-0 aantekende. Rood-Groen kreeg vlak daarna van dichtbij nog de kans om de gelijkmaker aan te tekenen, maar dat lukte niet. Zwart-Wit kreeg in het vervolg enkele hoekschoppen en vrije trappen, die echter niet voor gevaar konden zorgen. Men wist dat een doelpunt de wedstrijd definitief zou beslissen, maar het bleef bij 1-0 en dat was voldoende om de 3 punten in Eys te houden. Komend weekend wordt er op zaterdagavond (19.30 uur) gespeeld. Zwart-Wit gaat dan op bezoek bij koploper De Leeuw die bij winst de titel in 4B kunnen binnen halen.
 
 
29-04 C De Leeuw 1 - SV Zwart-Wit'19 1 3 - 2 19:30 Verslag
De Leeuw – Zwart-Wit
 
Op verzoek van De Leeuw werd er dit weekend al op zaterdagavond gespeeld. Dat had een reden, namelijk dat De Leeuw deze wedstrijd het kampioenschap in de 4e klasse B kon binnen slepen. Zij hadden er dus alles aan gedaan om er een memorabele avond van te maken. Veel publiek, een cameraploeg, vuurwerk en muziek. Maar voor Zwart-Wit uiteraard een wedstrijd die ook belangrijk was om de koppositie in de 3e periode en de 3e plek op de ranglijst te kunnen behouden.
 
De thuisploeg liet direct blijken deze wedstrijd winnend af te willen sluiten. Men zat er fel op en probeerde de twee gevaarlijke spitsen te bereiken om zo snel de ban te breken en de kampioensspanning te verlichten. Het eerste schot werd gekeerd, maar na een kwartier spelen kon De Leeuw toch de score openen. Een voorzet vanaf links werd van dichtbij achter doelman Rick gekopt: 1-0. Zwart-Wit toonde echter veerkracht. Vijf minuten later schoof aanvoerder Christian mee naar voren en vond Niek. Niek speelde de bal naar links op de geheel vrijstaande Stefan. Hij bediende Christian die goed voor zijn man kwam en met links de bal achter de doelman prikte: 1-1. Een minuut of tien later kreeg De Leeuw een te makkelijk weggegeven hoekschop. Deze werd op randje zestien in de voeten van de vrijstaande spits gelegd. Zijn inzet werd door een Zwart-Wit been van richting veranderd waardoor niemand de bal meer kon keren en de 2-1 op het scorebord werd gezet. De Leeuw bleef dreigend, maar ook Zwart-Wit kreeg nog een grote kans. Jan-Willem strandde op de doelman nadat hij de bal niet goed controleerde. Daardoor werd er met een 2-1 achterstand de rust in gegaan.
 
Na rust ontspon zich een spannend duel. De tweede helft waren de rollen wat meer omgedraaid. Waar De Leeuw in de eerste helft feller en dreigender was, trokken de Eysenaren deze rol na rust meer naar zich toe. Nadat Jan-Willem een vrije trap kreeg toegekend, kon Christian dit met zijn tweede ook in de score tot uitdrukking brengen. Hij plaatste de bal buiten het zicht van de doelman precies in de rechter benedenhoek. Zwart-Wit kwam dus voor de tweede keer terug van een achterstand en voelde dat er vandaag een punt te halen viel. Het bleef echter oppassen voor de uitbraken van de behendige De Leeuw spitsen. Een vrije trap van De Leeuw werd niet goed weggewerkt, waardoor er op doel kon worden geschoten. Rick keerde de bal, maar daarbij kreeg een attente De Leeuw speler de bal voor zijn voeten en wist hij dit buitenkansje te benutten. De ontlading en opluchting bij De Leeuw waren groot. Zwart-Wit zette daarna nog aan en kwam middels een kopbal van Christian na een voorzet van Ivo bijna weer op gelijke hoogte, maar helaas lukte dat niet meer. Na het laatste fluitsignaal kon het feest voor De Leeuw dus losbarsten, en droop Zwart-Wit teleurgesteld af. Men heeft het bereiken van de nacompetitie echter nog in eigen hand. Dat betekent dat er daarom a.s. zondag een belangrijke thuiswedstrijd tegen RKTSV op het programma staat. 

 
 
09-05 C SV Zwart-Wit'19 1 - RKTSV 1 2 - 1 19:30 Verslag

Wedstrijdverslag Zwart-Wit - RKTSV

De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen werd in 2 delen afgewerkt. RKTSV was de tegenstander. Voor beide ploegen een wedstrijd waarin veel op het spel stond. RKSTV vecht namelijk nog tegen een plek in de nacompetitie voor degradatie, terwijl
Zwart-Wit juist hoopt op een plek in de nacompetitie voor promotie.


 
Op zondag begon Zwart-Wit niet al te best. Een verdediger van RKTSV legde de bal met een lange pass over de Zwart-Wit verdediging, die door de aanvaller van de gasten goed op waarde werd geschat en werd verzilverd: 0-1. Maar ook Zwart-Wit kreeg goede kansen. Vooral via Ivo op de rechterflank, die Jan-Willem een kans bood de stand weer gelijk te trekken. En ook Swen zag zijn schot maar net overgaan. Maar even later leek RKTSV zelfs op 0-2 te komen, ware het niet dat deze treffer werd afgekeurd omdat de bal de achterlijn zou hebben gepasseerd. Na een dik kwartier spelen moest de scheidsrechter de wedstrijd stilleggen vanwege een opgelopen blessure. Omdat er op korte termijn geen vervanger kon worden geregeld moest het duel gestaakt worden.

Daarom op dinsdagavond deel twee van deze wedstrijd. Het ging in eerste instantie redelijk gelijk op. Rick wist een aanvaller van RKTSV het scoren te beletten en Niek raakte de binnenkant van de paal na een verdwaalde voorzet. Zo‘n tien minuten voor rust kreeg de aanvoerder en laatste man van de bezoekers na een slaande beweging de rode kaart te zien. Vanaf dat moment zou er dus nog een uur te spelen zijn met een man meer. Toch werd er voor rust niet meer gescoord aan beide kanten.

Na rust ging Zwart-Wit op zoek naar de aansluitingstreffer, maar ging dat tegen tien tegenstanders toch moeilijker dan gedacht. Zwart-Wit had weliswaar meer balbezit en een veldoverwicht, maar echt gevaarlijk kon men niet worden. Men kreeg een aantal kopkansen, maar deze konden nooit de juiste richting of kracht worden meegegeven. RKTSV kwam er nog maar heel beperkt uit en kon niet meer echt gevaarlijk worden. Maar ook Zwart-Wit leek niet te gaan scoren. Totdat er vanaf rechts een voorzet op de vrijstaande Niek werd gegeven. Hij kon vrij inkoppen, maar zijn inzet werd gekeerd. Toch viel de bal uiteindelijk voor de voeten van spits Rick, die van dichtbij kon intikken en daarmee de 1-1 op het scorebord zette. Enkele minuten later kon hij zelfs voor de tweede keer juichen, toen Rick na een goede aanval via onder andere Christian weer de bal ontving en hij kon binnenschieten: 2-1. Er ontstond nog meer ruimte en meer kansen. Ivo kreeg twee goede mogelijkheden en ook Rick kreeg nog een grote kans om oog in oog met de doelman zijn derde te maken. Aan de andere zijde kreeg een RKTSV spits nog een goede kopmogelijkheid, maar hij kopte recht in de handen van Rick. In de laatste seconden kreeg Stefan nog een laatste kans na een goede actie van Jan-Willem, maar het bleef uiteindelijk bij 2-1. Een zwaar bevochten overwinning dus, maar een heel belangrijke. Zwart-Wit claimde namelijk de derde plek op de ranglijst, maar ook de koppositie in de derde periode. In de uitwedstrijd tegen NEC ‘92 a.s. zondag kunnen beide plekken definitief worden vastgelegd, en kan het seizoen niet alleen afgesloten worden met een mooie prijs, maar kan het seizoen dus ook nog verlengd worden.
14-05 C NEC'92 1 - SV Zwart-Wit'19 1 0 - 8 14:30 Verslag

NEC'92 – Zwart-Wit

In de laatste wedstrijd van dit seizoen stond er voor Zwart-Wit nog vanalles op het spel. Met een overwinning zou immers zowel de derde periode als de derde plek op de eindrangschikking veilig gesteld kunnen worden.
Tegen het al gedegradeerde NEC ‘92 was de verwachting dat dit zou moeten lukken, hoewel het gevaar van onderschatting waarschijnlijk het grootste struikelblok was.

Het begin van de wedstrijd verliep nog niet al te best. Zwart-Wit had moeite echt gevaarlijk te worden en de tegenstander zijn wil op te leggen. NEC probeerde met man en macht een tegendoelpunt te voorkomen en dat lukte in eerste instantie vrij aardig. Er ontstonden langzaamaan wel een aantal kansjes, maar de doelman van de thuisploeg kwam nog niet echt in de problemen. Na een halfuur spelen was het uiteindelijk aanvoerder Christian die de ploeg op sleeptouw nam en de ban brak. Met een prachtige volley van afstand opende hij de score: 0-1. Niet veel later volgde de tweede. Niek gaf een bal op maat op de opstormende Ivo, die zijn tegenstander omspeelde en het net wist te vinden: 0-2. NEC kwam er voorin niet echt aan te pas, waardoor er met deze stand gerust werd.

Na rust ging het snel. Binnen een kwartier vielen er vier doelpunten. Eerst was het Niek die vanuit een vrije trap met een slim balletje wist te scoren. Daarna was het Rick die een corner met zijn hoofd tot doelpunt wist te promoveren en twee keer Christian, eenmaal vanuit een corner met zijn hoofd en eenmaal met een schot. Daarmee stond het ineens 0-6. NEC gaf het op, maar het was een compliment waard dat ze gewoon bleven voetballen zonder gefrustreerd te raken. Zwart-Wit kon de score verder uitbreiden en met name Sven en Ivo kregen daar mogelijkheden toe. Het was echter Rick die nog twee keer het net wist te vinden en de eindstand op 0-8 wist te brengen. Daarmee werd, na een moeizaam begin, relatief makkelijk van NEC gewonnen en de periodetitel binnen gehaald. Met vijf punten voorsprong op de nummer twee een terechte winnaar. Resultaat van een mooi seizoen waarin 44 punten werden verzameld, uiteindelijk goed voor de derde plek op de ranglijst. Als beloning mag Zwart-Wit het in de eerste ronde van de nacompetitie in twee wedstrijden gaan opnemen tegen RKASV uit Maastricht. Komende weekend is de eerste wedstrijd, thuis op sportpark Hanzon.
21-05 C SV Zwart-Wit'19 1 - RKASV 1 - 1 14:30 Verslag

Zwart-Wit – RKASV

In de eerste ronde van de nacompetitie waarin men strijd om een plek in de 3e klasse, stond er een thuiswedstrijd tegen RKASV uit Maastricht op het programma. Een voor de Eysenaren onbekende ploeg die in 4A een tweede plek wisten te behalen. Aan de omstandigheden kon het vanmiddag niet liggen. Een mooi zonnetje en een fris gemaaid speelveld.

De eerste helft begon aan beide kanten aftastend. Daarna volgde een gelijkwaardige en op en neer gaande wedstrijd. RKASV leek een licht veldoverwicht te hebben, omdat ze iets dwingender in de duels waren. Dat resulteerde in een tweetal kansen voor hen. Eerst werd een aanvaller een tegen een tegenover Rick gezet, maar werd hij door diezelfde Rick van het scoren afgehouden door goed ingrijpen. Even later wist de ploeg uit Amby toch het net te vinden. Via de linkerkant kon de linksbuiten in twee instanties de 0-1 aantekenen. Tussendoor had ook Zwart-Wit een aantal goede mogelijkheden. Zowel Jan-Willem als Ivo bedienden Rick tot tweemaal toe met een voorzet, maar hij kon de bal koppend net niet de juiste richting meegeven. Grootste mogelijkheid was ook voor Rick, die na een voorzet van Ivo de bal goed controleerde en wegdraaide, maar de bal via de kruising weer het veld in zag belanden. Zodoende werd er met een 0-1 achterstand de rust in gegaan.

Na rust trok Zwart-Wit het initiatief meer naar zich toe. De gelijkmaker viel een kwartier na rust. Een mooie aanval werd bekroond toen Jan-Willem de bal breed legde op Rick die met zijn linker de bal in het dak van het doel wist te werken: 1-1. Er leek meer in te zitten. RKASV kon aanvallend namelijk niet meer echt een vuist maken en werd eigenlijk alleen nog uit een vrije trap gevaarlijk. Voor Zwart-Wit was het dus zaak nog een keer te scoren en wellicht de overwinning binnen te slepen. Er ontstonden daartoe ook nog een aantal kansen. Ivo zag zijn schot gered worden door de doelman, die de bal onder de lat uittikte. En Christian zag zijn inzet met links vlak naast het doel gaan. Na 90 minuten stond er aldus een 1-1 gelijkspel op het scorebord. Dat betekent dat er nog niets is beslist. A.s. zondag 28 mei wordt er in de uitwedstrijd bepaald wie de finaleronde van de nacompetitie gaat bereiken. De winnaar zal dan spelen tegen ofwel Bunde ofwel Hellas. 

 
28-05 C RKASV 1 - SV Zwart-Wit'19 1 4 - 0 14:30
Pos Team A W G V P S + -
1 DE Leeuw 1 22 19 1 2 58 0 78 16
2 RKHBS 1 22 15 4 3 49 0 50 16
3 SV Zwart-Wit'19 1 21 9 8 4 35 0 33 19
4 Weltania 1 21 9 5 7 32 0 63 34
5 Sylvia/H&S 1 20 8 5 7 29 0 55 43
6 Vaesrade 1 21 7 8 6 29 0 34 40
7 WDZ 1 20 7 7 6 28 0 37 29
8 Rood Groen LVC'01 1 21 7 5 9 26 0 34 48
9 Passart-VKC 1 21 5 11 5 26 0 23 24
10 Schinveld/Arx ICT 1 22 6 5 11 23 0 39 62
11 Kakertse Boys 1 20 6 4 10 22 0 35 42
12 RKTSV 1 20 5 6 9 21 0 41 49
13 Haanrade 1 21 4 5 12 17 0 35 53
14 NEC'92 1 2 2 2 18 8 0 22 104

3e periode

Pos Team A W G V P S + -
1 SV Zwart-Wit'19 1 5 4 1 0 13 0 12 3
2 De Leeuw 1 5 4 0 1 12 0 21 5
3 WDZ 1 5 3 1 1 10 0 11 4
4 RKHBS 1 5 3 1 1 10 0 8 2
5 Weltania 1 5 2 2 1 8 0 12 3
6 RKTSV 1 4 2 1 1 7 0 12 10
7 Kakertse Boys 1 4 2 1 1 7 0 11 5
8 Sylvia 1 5 2 1 2 7 0 20 14
9 Vaesrade 1 5 2 1 2 7 0 9 11
10 Passart-VKC 1 5 1 2 2 5 0 4 8
11 Schinveld/ARX ICT 1 5 1 1 3 4 0 8 15
12 Haanrade 1 5 1 1 3 4 0 6 15
13 Rood Groen LVC'02 1 5 0 1 4 1 0 6 15
14 NEC'92 1 5 0 0 5 0 0 3 33