Youngster wint Jo Neelis-bokaal

De Jo Neelis-bokaal, vernoemd naar de in 2015 overleden oud voorzitter en erelid,
kreeg zijn vervolg.
De prestigieuze prijs binnen de voetbalvereniging SV Zwart-Wit‘19 is bestemd voor de speler van het jaar.


Zwart-Wit´19 kende een succesvol seizoen 2016/2017. De technische staf bestaande uit de veldtrainers Tayeb Labyed en Roger Kusters, keeperstrainer John Loomans, hulptrainer Fred Peeters en last but not least elftalleider Hub Frissen mogen met recht trots zijn op het eindresultaat. De manschap werd derde in de eindrangschikking van de Vierde klasse B en won de derde periodetitel. Wie had dat verwacht bij aanvang van de competitie? Chapeau!
In de eerste ronde van de Play-Offs moest Zwart-Wit´19 de meerdere erkennen in RKASV uit Amby. Einde van het sprookje promotie naar de derde klasse.


Voorzitter Jos Gilissen reikte Hemelvaartsdag 25 mei 2017 tijdens de vrijwilligersdag de beker benevens een waardebon van 100 euro voor de achtste keer uit.

Voetbal is een teamsport. Elke speler levert zijn bijdrage binnen het elftal. Desalniettemin kan men waardering krijgen voor het uitblinken als eenling.
De prijs is dan ook een onderscheiding voor het individueel kunnen.
Wat is niet eervoller voor een sportman dan tot ‘speler van het jaar´ gekozen ten worden.

 

De gelauwerden:

2010 doelman Alain van Wersch.

2011 en 2012 werd aanvoerder Christian Meertens gelauwerd.

2013 doelman Rick Janssen.

2014 verdediger Robert Vincken.

2015 aanvaller Jan-Willem Nass.

2016 centrale verdediger Jim Wellens.

2017 rechter vleugelverdediger Brian Schijns.

 

De beoordelaars ofwel oude voetbalrotten Jan Maassen, Lex Odekerken, Lambert Scheepers en de vakjury Tayeb Labyed en Roger Kusters maakten individueel kenbaar welke speler in aanmerking kwam voor ‘speler van het jaar´. Na ampel overleg was de keuze unaniem.

Ik vroeg aan Brian: “Had je er enige notie van dat je de beker zou winnen?"
Hij antwoordde: “Ik vermoedde dat ik bij de eerste drie zat. Het is een mooie onderscheiding. De beker krijgt een ereplaats in de woonkamer".

 

In twee seizoenen is Brian Schijns (21) volledig geïntegreerd binnen de Zwart-Wit-familie. Hij is een rustig type. “Brian is een geweldige collega", zegt een verpleegkundige over hem.
Het verticaal gestreepte ZwartWit-shirt zit ruim om zijn frêle schouders. Zijn postuur wekt niet de indruk van een spijkerharde, in de goede zin van het woord, verdediger. Een echte balafpakker. Supporters zeggen: “Je komt hem niet drie keer tegen, maar vier keer". Ook trainer Tayeb Labyed is vol lof over zijn verdediger: “Brian werkt altijd keihard zowel op de training als in de wedstrijd, een echte teamspeler. Deze prijs is een stimulans voor hem."

Het meest opvallende: Brian fulmineert nooit tegen het gezag op het veld.
Aanvoerder Christian Meertens (36) die zijn laatste wedstrijd op het eerste elftal speelde, gaf als commentaar: “Ik vind het leuk en welverdiend dat een speler van buitenaf deze prijs heeft gewonnen.

Bovenal door zijn tomeloze inzet en het feit dat hij nooit enige wanklank geuit heeft".
Een opsteker is dat Brian komend seizoen weer te bewonderen is in het Hanzonpark van SV Zwart-Wit´19.

 

Brian proficiat!

 

Nu rijst de vraag: wie gaat er in het seizoen 2017/2018 met de eer strijken.
De hoogste voetbaleer binnen onze vereniging.
Graag wil ik iedereen bedanken die eraan heeft meegewerkt om SV Zwart-Wit´19 haar eigen gezicht te geven.

Lex Odekerken.Geplaatst op: 30-05-2017