Wedstrijdverslag Zwart-Wit – Weltania

Op de zaterdag van het paasweekend stond er op sportpark Hanzon de inhaalwedstrijd tegen Weltania op het programma. Een wedstrijd waarin de derde plek op de ranglijst op het spel stond. Zwart-Wit stond 3 punten voor, maar wist dat Weltania door het betere doelsaldo met een overwinning over de Eysenaren heen zou gaan.
Het begin was voor Zwart-Wit, maar gaandeweg kregen de bezoekers meer grip op de thuisploeg. Het beweeglijke middenveld zorgde daar vooral voor. Daar had Zwart-Wit even moeite mee. Weltania opende dan ook de score. Op rechts gingen zij een combinatie aan, waarna een voorzet werd gegeven die door een Weltania aanvaller werd verwerkt tot een doelpunt.

 
 


Aan de andere zijde ontstonden er ook wat kansjes voor de thuisploeg, maar werd er niet gescoord. Zo werd een schot van Christian goed door de doelman gepakt en kon Stefan de bal na een assist van Jean-Pierre niet tot doelpunt promoveren. Het was ook oppassen voor de snelle omschakeling van Weltania, maar de stand bleef tot rust ongewijzigd.
 
Na rust leek de wedstrijd beslist te gaan worden toen een vrijwel identieke goal leidde tot de 0-2. Via rechts werd en na knullig balverlies een voorzet gegeven die door een mee opgekomen middenvelder hard tegen de touwen werd gewerkt. Toch kreeg Zwart-Wit even later weer goede hoop. Een mooie actie en idem steekbal van Jan-Willem op Philip, stelde Philip in staat de bal in de verre hoek te plaatsen en de aansluitingstreffer te noteren. Daarna was het weer de beurt aan Weltania. Hun spits werd in eerste instantie van scoren afgehouden, maar via de kluts belandde de bal voor de voeten van de volledig vrijstaande rechtsbuiten van Weltania, die de bal makkelijk in het doel kon plaatsen: 1-3. Ook nu had Zwart-Wit weer een antwoord. Een voorzet van Stefan werd door Christian verlengd en niet goed verwerkt door de linksback, zodat de bal voor de voeten van Philip viel. Philip bedacht zich geen moment en schoot de bal wederom goed binnen: 2-3. Daarna zette de Eysenaren alles op alles om op z’n minst een punt aan dit duel over te houden. Niek, Jim en Stefan kregen daartoe nog kansen, maar helaas viel de treffer niet meer. Zo kwam er op deze paaszaterdag een einde aan een zeer goede reeks van Zwart-Wit. Zonde, want een gelijkspel had er zeker in gezeten. Zaak is nu om komende thuiswedstrijd tegen Rood-Groen de draad van winnen weer op te pakken.
 
 
 


Geplaatst op: 18-04-2017