Wedstrijdverslag Zwart-Wit ‘19 – Vaesrade

De derde wedstrijd in acht dagen. Een druk programma dus voor de Zwart-Witters. En ook vandaag weer een belangrijke. Vaesrade kwam op bezoek. Een duel tussen de nummer drie en nummer vijf dus, met maar drie punten verschil tussen beide ploegen. Twee wijzigingen in vergelijking met donderdag. Swen verving de geblesseerde Ivo en Luuk de geschorste Jean-Pierre.

Onder een stralend zonnetje en aardig wat publiek werd er afgetrapt en meteen werd eigenlijk al duidelijk dat Zwart-Wit vandaag de betere was. Vaesrade straalde weinig wilskracht om te winnen uit, terwijl de Eysenaren meer duels wonnen, beter combineerden en zo probeerden de score te openen.


Dat lukte na een goede aanval over de linkerflank. Stefan ontving de bal en zocht Philip die op dat moment naar links was uitgeweken. Hij gaf een strakke voorzet richting spits Rick, die voor zijn man kwam en met een subtiele voetbeweging de bal achter de doelman wist te leggen: 1-0. Daarna hield Vaesrade open huis en kreeg Zwart-Wit behoorlijk wat mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Vaesrade kreeg eigenlijk maar een goede kans, die door doelman Rick prachtig uit de kruising werd getikt. Het was Niek die daarna de geheel vrijstaande Rick weer vond, die de bal binnenkopte en zijn tweede maakte. Nog geen 5 minuten later lag de bal alweer in het doel. Christian schoof mee naar voren, maakte een combinatie met Niek, en vanaf een meter of twintig schoot Christian de derde van de middag binnen. Vaesrade was rijp voor nog meer tegendoelpunten, maar het bleef bij de 3-0 ruststand.

Na rust nam Zwart-Wit wat gas terug, maar bleef het krachtsverschil hetzelfde. Vaesrade kwam er simpelweg niet aan te pas en kon vrijwel niet gevaarlijk worden. Zwart-Wit speelde ook wat slordiger, maar kon toch nog flink wat kansen creëren. Jan-Willem kreeg een grote kans om van dichtbij te scoren, maar de bal passeerde net niet de lijn. Andere grote mogelijkheid ontstond na een pass van Jan-Willem op Rick, waardoor Rick oog in oog met de doelman kwam die redding kon brengen. Ook invaller Pieter kon zijn kans niet verzilveren. Toch viel er nog een doelpunt. Jan-Willem maakte de mooiste van de middag. Eerst was hij twee verdedigers te slim af en kon hij alleen op de doelman af, die hij met een mooie stift over hem heen te slim af was. Daarmee werd de 4-0 eindscore bepaald. Wederom een mooie voetbalmiddag en belangrijke punten voor Zwart-Wit. Komende paaszaterdag staat de inhaalwedstrijd thuis tegen Weltania op het programma, directe concurrent voor de derde plek op de ranglijst
.Geplaatst op: 10-04-2017