Wedstrijdverslag De Leeuw – Zwart-Wit

Op verzoek van De Leeuw werd er dit weekend al op zaterdagavond gespeeld. Dat had een reden, namelijk dat De Leeuw deze wedstrijd het kampioenschap in de 4e klasse B kon binnen slepen. Zij hadden er dus alles aan gedaan om er een memorabele avond van te maken. Veel publiek, een cameraploeg, vuurwerk en muziek. Maar voor Zwart-Wit uiteraard een wedstrijd die ook belangrijk was om de koppositie in de 3e periode en de 3e plek op de ranglijst te kunnen behouden.


De thuisploeg liet direct blijken deze wedstrijd winnend af te willen sluiten. Men zat er fel op en probeerde de twee gevaarlijke spitsen te bereiken om zo snel de ban te breken en de kampioensspanning te verlichten. Het eerste schot werd gekeerd, maar na een kwartier spelen kon De Leeuw toch de score openen. Een voorzet vanaf links werd van dichtbij achter doelman Rick gekopt: 1-0. Zwart-Wit toonde echter veerkracht. Vijf minuten later schoof aanvoerder Christian mee naar voren en vond Niek. Niek speelde de bal naar links op de geheel vrijstaande Stefan. Hij bediende Christian die goed voor zijn man kwam en met links de bal achter de doelman prikte: 1-1. Een minuut of tien later kreeg De Leeuw een te makkelijk weggegeven hoekschop. Deze werd op randje zestien in de voeten van de vrijstaande spits gelegd. Zijn inzet werd door een Zwart-Wit been van richting veranderd waardoor niemand de bal meer kon keren en de 2-1 op het scorebord werd gezet. De Leeuw bleef dreigend, maar ook Zwart-Wit kreeg nog een grote kans. Jan-Willem strandde op de doelman nadat hij de bal niet goed controleerde. Daardoor werd er met een 2-1 achterstand de rust in gegaan.

Na rust ontspon zich een spannend duel. De tweede helft waren de rollen wat meer omgedraaid. Waar De Leeuw in de eerste helft feller en dreigender was, trokken de Eysenaren deze rol na rust meer naar zich toe. Nadat Jan-Willem een vrije trap kreeg toegekend, kon Christian dit met zijn tweede ook in de score tot uitdrukking brengen. Hij plaatste de bal buiten het zicht van de doelman precies in de rechter benedenhoek. Zwart-Wit kwam dus voor de tweede keer terug van een achterstand en voelde dat er vandaag een punt te halen viel. Het bleef echter oppassen voor de uitbraken van de behendige De Leeuw spitsen. Een vrije trap van De Leeuw werd niet goed weggewerkt, waardoor er op doel kon worden geschoten. Rick keerde de bal, maar daarbij kreeg een attente De Leeuw speler de bal voor zijn voeten en wist hij dit buitenkansje te benutten. De ontlading en opluchting bij De Leeuw waren groot. Zwart-Wit zette daarna nog aan en kwam middels een kopbal van Christian na een voorzet van Ivo bijna weer op gelijke hoogte, maar helaas lukte dat niet meer. Na het laatste fluitsignaal kon het feest voor De Leeuw dus losbarsten, en droop Zwart-Wit teleurgesteld af. Men heeft het bereiken van de nacompetitie echter nog in eigen hand. Dat betekent dat er daarom a.s. zondag een belangrijke thuiswedstrijd tegen RKTSV op het programma staat
.Geplaatst op: 01-05-2017